Savrsen dan i Plitvicka jezera

Poslednji divni topli dani miholjskog leta koje je za nama ponovo su me podsetili na nezaboravne trenutke provedene sa prijateljicama.

Zenski odmor nas tri provodimo u termalnoj banji Topusko u Hrvatskoj.

Iako je miholjsko leto, svaki dan je suncan i maximalno iskoriscen. Kupamo se na bazenu i suncamo se dremajuci po ceo dan. Uvece izlazimo  u setnju, pa svratimo na extra kolacice, ili idemo na casove zumbe ili dugo sedimo na terasi uz casu dve, tri … belog vina i  pricamo o svemu.

Posto je za ponedeljak bilo najavljeno ciscenje bazena, moja prijateljica Marina koja je i  nasa domacica i glavni vodic, predlaze nam da ga provedemo na Plitvicama. Naravno, prihvaceno sa odusevljenjem.

Ceca nam je za usput napravila divnu gibanicu i mi smo krenule. 13. 10. 2014. cu zapamtiti kao najlepsi i najsavrseniji dan. Put je prosao brzo u uzbudjenju i iscekivanju.

Ulazak u kompleks nacionalnog parka izgledao je kao da smo odjednom usle u novi svet. Pred nama su bili kilometri I kilometri  nepregledne guste sume.  Lako smo se snasle i dobile potrebne informacije jer su svi jako ljubazni i gostoljubivi, i krenule smo polako u obilazak.

Sesnaest prelepih vecih ili manjih jezera povezanih vodopadima i kaskadama, koja su bila prikazana na mapi putovanja ukazivala su na uzbudljivo iskustvo koje nas ocekuje.

Sve je bilo kao iz bajke. Staze, slapovi, jezera gotovo nestvarna. Prelepa netaknuta priroda izgledala je spektakularno. Popodnevno jesenje sunce i smaragdnozelena boja jezera cinili su prizor bajkovitim. Blagi povetarac je zlatno-zuto lisce vrteo, a ono je nezno padalo po povrsini jezera i kao takvo je noseno strujom i nestajalo u grmljavini od pene.

I stvarno, reci nisu dovoljne da opisu tu bezvremenu  lepotu i sam utisak koji je park ostavio na mene, pa evo par fotografija, mozda ce one pomoci

Komentari

komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *